Ontdek de sport van je leven!
 

Sportkeuzetest via de gemeente

Sportkeuzetest helpt gemeenten om sport te stimuleren

Beleidsmedewerkers die sport willen stimuleren in hun gemeente kunnen baat hebben bij een sportkeuzetest. Want door een sportkeuzetest aan te bieden, maken jonge inwoners in uw gemeente een bewustere sportkeuze. Dat is belangrijk, omdat uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat jonge kinderen de keuze voor een sport niet of nauwelijks bepalen op basis van hun motorische eigenschappen. Dat is heel jammer, omdat kinderen hierdoor vaak niet de sport beoefenen waar ze goed in zijn en waar ze optimaal plezier aan beleven: twee belangrijke voorwaarden om langer met een sport door te gaan.

Onderzoekster Katrijn Opstoel, universiteit Gent: “Ouders hebben vaak vastomlijnde ideeën over de sport voor hun kind. Ook is het belangrijk wat de omgeving doet. Gaan de vriendjes voetballen? Dan mijn kind ook.”

Bewuste sportkeuze in onze gemeente realiseren: hoe doen wij dat?

Het zou mooi zijn als kinderen de sport doen die goed bij hen past. Dan houden ze het langer vol. Maar hoe komt u daar als beleidsmedewerker achter? Door een sportkeuzetest voor kinderen, speciaal ontwikkeld voor gemeenten. Dat kan heel eenvoudig via het initiatief Sporttest van Nationaal Bureau Sport Stimulering (NBSS). Sporttest is een erkende interventie op de menukaart sportimpuls.

Wetenschappelijk onderbouwd sportadvies

Wat kunt u verwachten? We kijken welke sport fysiek en mentaal gezien het beste bij het kind past, met als resultaat een wetenschappelijk onderbouwd sportadvies. Op basis van dit sportadvies maakt de jeugd een bewustere sportkeuze, zonder dat uw gemeente tijd- en geldrovende sport stimulerende projecten op touw hoeft te zetten.

Wat wordt er getest bij een sportkeuzetest?

We testen kinderen in een groep op fysieke vaardigheden, zoals coördinatie, lenigheid, snelheid, kracht en balgevoel en op mentale vaardigheden met aandacht voor o.a. beweegstijl, motivatie en interactie.

Hogere sportparticipatie

Rond hun 12e jaar verliezen veel kinderen hun motivatie om met een sport door te gaan. Dat is zonde, ook op lange termijn. Kinderen die blijven sporten, ontwikkelen zich lichamelijk, mentaal en sociaal beter. Daar komt bij dat de sportkeuzetest bij gemeenten tot een efficiënter gebruik van middelen en tot een hogere sportparticipatie leidt. Zo weet de gemeente eerder haar doelen te bereiken!

Sport stimuleren in uw gemeente? Vraag een offerte aan via info@sporttest.nl.